De tactiek van de boze

Satan riep zijn dienaren van over de hele wereld bijeen voor een ontmoeting. In zijn openingswoord tot zijn slechte engelen zei hij: "Wij kunnen de christenen er niet van weerhouden hun Bijbel te lezen en de waarheid te leren kennen. We kunnen ze er zelfs niet van weerhouden om een intieme, blijde ervaring in christus te hebben. Wij moeten oppassen, want als zij die verbinding met Jezus hebben, is onze macht over hen gebroken. Dus laat ze maar naar de kerk gaan en laat ze maar een behoudende levensstijl hebben, maar...steel hun tijd...zodat ze geen ervaring met Christus kunnen hebben".

Afleiden

Dit is mijn plan:"Engelen, leidt ze af, zodat ze geen houvast vinden in hun Redder. En zorg ervoor, Dat dat ze niet de vitale verbinding met de hemel zullen vasthouden in de loop van de dag".
"Hoe zullen wij dat doen?",vroegen de engelen.
Satans antwoord luidde als volgt:"Houdt ze bezig met onbelangrijke dingen... Verleidt hen om te kopen, te kopen, en dan te lenen, te lenen. Overtuig de vrouwen ervan dat ze moeten werken en laat de mannen 6 of 7 dagen per week druk zijn, liefst 10- 12 uur per dag, zodat ze hun levensstijl kunnen volhouden.
Weerhoud ze ervan tijd met hun kinderen door te brengen. Als de familie uit elkaar valt, zal hun thuis hen ook niet langer niet langer rust geven van de werkdruk.
over-stimuleer hun verstand, zodat ze de zachte, lieflijke stem van God niet kunnen horen. Beweeg ze de radio of cassette-speler aan te zetten als ze outorijden, of thuis de tv, de video of stereo constant aan te hebben. Let erop, dat in iedere winkel en restaurant constant muziek te horen is. Dit alles zal er voor zorgen, dat hun verstand verstopt raakt en de eenheid met Christus zal worden verbroken.
Overstroom hun brievenbus met rommel en valse hoop. Zorg er voor, dat mensen zelfs in hun vrije tijd nog druk zijn. Laat ze uitgeput terug keren van hun vakantie. Laat ze vooral niet uitgaan in de natuur (waarin zij tot rust, tot God en tot zichzelf kunnen komen).
Stuur ze liever naar drukke amusementsparken, naar sportieve evenenmenten, concerten en films. En als de christenen elkaar ontmoeten voor geestelijke vriendschap, laat ze dan prietpraat houden en roddelen...

Eigen kracht

Laat ze maar bezig zijn met zielen winnen, maar stop hun leven zo vol met goede zaken, dat ze geen tijd meer hebben om de kracht van Christus te zoeken.
Weldra zullen ze dan werken in eigen kracht en hun gezondheid opofferen en hun familieband, en dat alles voor de goede zaak".

Het liep uit op een gedenkwaardige bijeenkomst en de boze engelen gingen maar al te graag hun opdrachten uitvoeren om iedereen druk, druk, druk te maken en hier en daar naar toe te rennen.

(Herkomst onbekend)